18. Festival gibanice u Serdahelju

Proteklog vikenda održan je 18. Festival gibanice u  Serdahelju, jednom od osam hrvatskih sela u županiji Zala u Mađarskoj. Natjecanje u spremanju gibanice po vlastitim tradicionalnim recepturama jedna je od najvećih manifestacija tog naselja, a uživa i međunarodni karakter zahvaljujući  sudjelovanju vrijednih predstavnica iz Goričana, Donje Dubrave i Donjeg Vidovca.

Mario Moharić pozdravio je sve okupljene ispred Regije Mura i Općine Goričan i zaželio uspjeh natjecateljima. Međimursku županiju predstavljao je zamjenik župana Josip Grivec, Mađarsku županiju Zala zastupao je zamjenik župana Bene Csaba,  tu je bio i predsjednik Hrvatske državne samouprave Ivan GuganPozdravni govor ispred domaćina održao je načelnik Općine Serdahelj Stjepan Tišler. 


Od gostiju prisutni su bili i  načelnik Općine Donji Vidovec Josip Matulin i načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec. 

Na festivalu je sudjelovalo više od dvadesetak natjecatelja i natjecateljica čije su delicije mogli degustirati mnogobrojni posjetitelji, a najbolje gibanice bile su na štandu Općine Goričan. Goričan su zastupale naj kuharice i to Marija Ševa, Katarina Kočiš i Marija Andročec.

.