Pod božićnim nebom počeo Advent u Goričanu

Kada nešto dobro krene, s tim treba i nastaviti. Tako je i s manifestacijom „Advent u Goričanu“ koja je održana 30. studenoga 2019. u parku ispred Crkve sv. Leonarda.

Mnoštvo mještana Goričana i posjetitelja iz okolnih mjesta okupilo se kako bi uz pjesmu, ples i druženje označili početak najljepšeg mjeseca u godini. Veselje i pravo adventsko raspoloženje vladalo je u Goričanu gdje je paljenjem prve svijeće i blještavim vatrometom proslavljen početak Adventa.

Nakon Svete mise, načelnik Općine Mario Moharić prigodno je zapalio prvu svijeću na Adventskome vijencu te je tako započelo vrijeme pripreme za Božić, a ujedno i crkvene godine.

Svatko je na svoj način dao doprinos održavanju još jedne, druge po redu manifestacije „Advent u Goričanu“.

Uz svesrdnu podršku čelništva Općine Goričan, nastup domaćih „snaga“, Crkvenog zbora župe sv. Leonarda Goričan, Dječjeg vrtića „Ružica“ Goričan, Osnovne škole Goričan, Puhačkog orkestra Goričan te plesne skupine „Atomi, mještanima i posjetiteljima podarili su sjajan advent i predblagdansko druženje.

Vrijedni članovi Udruga iz Goričana, već tradicionalno, ponudili su posjetiteljima ono što znaju i umiju - ukusne kolače i slastice, sočne pečene kobasice, hot-dog, meso z tiblice, sir, bograč, papaline, kuhano vino i čaj te topli punch. Sve se to moglo kušati uz simbolične novčane donacije koje će udrugama, sigurni smo, dobro doći u daljnjem radu.

Kako malo dobre volje, puno entuzijazma i elana mogu donijeti sjajne stvari najbolji su dokaz žitelji i brojne udruge općine Goričan koji su se okupili na još jednom adventu. Red pjesme, red druženja, osmijesi na licima, prijateljska riječ i pozitiva dominirali su na ovome događaju i to je ono što advent u Goričanu čini posebnim.