Darivanjem karanfila i izložbom obradovali mještanke za Dan žena

Cekeri, vaze, podmetači, ukrasne kutijice, odjeća, obuća… sve ovo zaista se može napraviti od ljuščinja! Pokazala je to izložba pod nazivom „Kaj se moremo naprajti od ljuščija“ koju je na Dan žena, 8. ožujka 2020. godine organizirala Udruga „Sport za sve“ Goričan.

Izložbu na kojoj se promovirala naša baština i predivne rukotvorine otvorio je načelnik Općine Mario Moharić podijelivši svakoj ženi crveni karanfil i čestitavši im pritom njihov dan. Prije početka kratkog programa nazočne je pozdravio zamjenik župana Josip Grivec. Zvonimir Lepoglavec, tajnik Udruge „Sport za sve“, zahvalio je svima na dolasku i najavio izvođače koji su nastupali: KUD Goričan, Julija Matić na gitari, Terezija Vidović, predsjednica udruge organizatora i Mario Mustač prekrasnim pjesmama posvećenim ženama, umirovljenice Općine Nedelišće sa svojim ručno rađenim predmetima od ljuščinja, učenici OŠ Goričan radovima izrađenima od prirodnih materijala te župnik Josip Drvoderić koji je govorio o rukama kao vrijednom alatu i izrecitirao pjesmu posvećenu rukama.

Nedjeljni je dan prošao u ugodnome društvu, zanimljivoj izložbi, zadovoljstvu kupnje prekrasnih ručnih radova, lijepom druženju i prezentaciji.