Dođite na druženje i educiranje u Klub za starije osobe u Goričanu

U sklopu projekta „Centar za pomoć u kući“, neprofitne ustanove s ciljem pružanja usluge pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama s područja Međimurske županije, u četvrtak 30. siječnja 2020. godine otvoren je Klub za starije osobe u Goričanu. Program „Klubovi za starije 6“ organizira Act Grupa i Međimurska županija s Udrugom umirovljenika Goričan i uz podršku općine Goričan.

Klub će djelovati u prostorijama umirovljenika u Domu kulture Goričan na adresi Trg Sv. Leonarda 22, a biti će otvoren za sve članove jedan dan u tjednu. Dan u kojem će se aktivnosti održavati je četvrtak od 7.00 do 13.00 sati kada će biti prisutna provoditeljica aktivnosti Darinka Vrzan ali moguće je da će se neke aktivnosti poput predavanja održavati i izvan tog vremena uz pomoć volontera. Članstvo u klubu je besplatno, a omogućuje vam da koristite sve usluge kluba i da budete pravovremeno obaviješteni o nadolazećim aktivnostima.

Članovi kluba mogu biti sve osobe zainteresirane za ugodno druženje i provođenje različitih aktivnosti. Klub će postati ugodno mjesto za druženje njegovih članova a predviđene aktivnosti usmjerene su na poboljšanje kvalitete života starijih osoba i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena. U sklopu projekta u Goričanu će se provoditi neke od navedenih aktivnosti za koje će postojati zainteresiranost: sportsko - rekreativne aktivnosti (nordijsko hodanje, gimnastika za treću dob, pikado, sportski susreti i slično), edukacijske aktivnosti (informatički tečaj, tečaj stranog jezika, savjetovalište i slično), informativne aktivnosti (zdravstveno savjetovalište - izmjera tlaka i šećera, pregled vida i sluha, info kutak, novinarska grupa, obilježavanje dana vezanih uz stariju dob i drugo) i animacijske aktivnosti (kvizomanija, književni klub, kreativne radionice, društvene igre i drugo).

Osim toga, Centar će organizirati i razne volonterske akcije i manifestacije u koje će se starije osobe moći uključiti, npr. podjela reflektirajućih prsluka s ciljem zaštite starijih osoba u prometu i drugo. U rad Klubova starije osobe se mogu uključiti i kao volonteri ukoliko žele podijeliti neke svoje kompetencije i znanja sa svojim vršnjacima jer Centar nudi i volonterski program.

Ovog četvrtka, 6. veljače 2020. godine od 7.00 do 9.00 sati mjeriti će se tlak i šećer, od 9.00 do 10.00 sati formirati će se novinarska grupa u sklopu koje će se tiskati i mjesečni „List za starije osobe“ a od 10.00 do 13.00 sati predavač gosp. Zlatko Polišanski, predsjednik Udruge potrošača govoriti će o pravima potrošača s naglaskom na starije osobe kao potrošače.

Treća životna dob je zlatna dob, vrijeme ostvarivanja neostvarenih snova i ambicija. Klubovi za starije osobe nude upravo takve mogućnosti. U Klubu pronađite stručnu podršku, povjerenje, suosjećanje, spremnost na pomoć, otvorenost i toplinu.