GORIČAN IMA EUROPSKO ZLATO!

Prepoznatljive po svojim živopisnim uniformama, plesnim koracima i rukovanjem štapom u pozadini pomno odabrane glazbe opis je naših mažoretkinja. 

U Poreču je od 11. do 14. listopada održano Europsko prvenstvo čiji dio su bile i dugogodišnje mažoretkinje Goričana Lea Markan i Marija Blažek. Natjecale su se u kategoriji duo s rekvizitima kadeti i u konkurenciji od 19 najboljih dueta iz cijele Europe osvojile zlato! 

Ovim povodom danas je od strane  načelnika Općine Goričan, Maria Moharića zlatnim djevojkama upriličen  prijem u prostorijama općine.

Lea i Marija dokaz su da se dugogodišnjim trudom i radom, u slabim prostornim uvjetima  postižu zavidni rezultati koji ne samo da sežu do uspjeha nacionalne razine, već polako prerastaju i u kvalitetu svjetskog nivoa. Vjerujem da su ove medaljesamo dodatan vjetar u leđa Lei i Mariji, a svima ostalima mladim ljudima putokaz da snažna volja i velik trud ruše sve barijere na putu do cilja. – istaknuo je načelnik.

Kad svoje vrijeme ne provode na treninzima sa svojim trenerom, također nagrađivanim mažoretom Bernardom Baračem, ove odlične  učenice osmog razreda Osnovne škole Goričan  posvećene su školskom gradivu.

Tim su uspjehom potvrdile i zlatnu medalju koju su ove godine osvojile na Državnom prvenstvu u Solinu – ponosno su poručili iz njihova kluba.

Prijemu je prisustvovao i predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Ribarić, te majka  Jasminka Blažek sretna zbog ostvarenog uspjeha svoje kćeri.