Iznenađenja u vrtu gospođe Nade Pongrac

U živopisnom vrtu gospođe Nade Pongrac na adresi Dravska 3 u Goričanu, može se vidjeti štošta zanimljivog. Na samom ulazu oči vam odmah zamijete ukrasne patuljke i figurice, dok vrt sakriva svoja čuda koja očaraju svakog gosta. Osim gospođe Nade, za vrt se brinu Josip i Stjepan koji su joj od velike pomoći.

Kao i svake godine, gospođa Nada zasadi razno voće i povrće te čeka ljetni i jesenji urod. Ove godine dočekala su je brojna iznenađenja – rajčice visoke skoro 4 metra koje krase njeno dvorište.

„Susjedi su se čudili, mislili su da je neko posebno sjeme. Zadnje što smo ih mjerili, bile su visoke 3, 76 metra.“ – kazala nam je gospođa Nada, koja nije skrivala oduševljenje i čuđenje. Riječ je domaćoj sorti sjemena koje je spremila od prošlogodišnjih rajčica.  Rajčice su čisti organski uzgoj, nisu tretirane nikakvim umjetnim sredstvima a ni zemlja nije tretirana ničim posebnim, samo domaće gnojivo – rekla nam je. „Poklonila sam skoro 60 kilograma rajčica, a one i dalje rastu“ - Očito je ove godine rajčicama pogodovala klima te izostanak raznih bolesti. 

No osim rajčica, iznenađenja nisu stala – u vrtu su joj izrasle lubenice i ekstra veliko grožđe!

„Kako sam ljetos jela lubenicu, bacila sam sjeme na pod. Ni u snu ne bi pomislila da iz obične lubenice iz trgovine mogu narasti novi plodovi – i to ispod šljunka! Cijela obitelj se raduje i jedva čekamo da sazriju da ih probamo.“