Mjesec hrvatske knjige 2016.

I ove se godine Knjižnica i čitaonica Goričan uključila u manifestaciju Mjesec hrvatske knjige s raznolikim programom kojeg možete vidjeti u prilogu.Više o ovoj manifestaciji pročitajte klikom na "Više".

Iako oni koji vole čitati to gotovo i ne primjećuju, istraživanja pokazuju da se u našoj zemlji čita sve manje i manje. Zabrinjavajuće, zar ne? Pogotovo kad imamo na umu da je upravo čitanje preduvjet svakog osobnog razvoja te da čitanjem učimo razumijevati, ali i osjećati i postajati dijelom zajednice. Od prvih slikovnica preko školskih udžbenika do složenih književnih i znanstvenih djela oblikujemo se ne samo kao čitatelji, već i kao ljudi. Zato, barem u Mjesecu hrvatske knjige, čitajte i potaknite druge da čitaju, a u Knjižnici nam se pridružite na zanimljivim događanjima i akcijama.
Mjesec hrvatske knjige manifestacija je koja u Hrvatskoj tradicionalno promiče čitanje kao društvenu vrijednost i knjigu kao kulturno dobro. Odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, a cilj joj je promicanje hrvatske knjige i čitanja te promišljanje položaja knjige na relaciji: autor - nakladnik - knjižar - knjižničar - čitatelj. Održava se svake godine od 15. listopada do 15. studenoga.