Na Ivanje održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Goričan

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Goričan, održana u ponedjeljak 24. lipnja 2019. godine, na dan Općine i blagdan svetog Ivana Krstitelja, okupila je velik broj uzvanika te mještana. Uz vijećnice i vijećnike Općine Goričan, svečanoj sjednici nazočili su ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, župan Međimurske županije Matija Posavec, počasni konzul Republike Hrvatske u Mađarskoj dr.sc. Atila Kos, potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, član Uprave Hrvatskih autocesta Stjepan Baranašić, prof. emer. Stjepan Hranjec, načelnici susjednih općina i prijateljskih mađarskih općina, direktori javnih poduzeća, ravnatelj OŠ Goričan, mjesni župnik, predstavnici medija te ostali gosti. 

Na samom početku, okupljene je pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Ribarić koji je pohvalio rad općinskog vijeća i govorio o planovima u budućnosti, a prigodnim govorom nazočnima se obratio načelnik Mario Moharić te zaželio svim Ivanama, Ivankama, Ivanima i Ivama sretan imendan.

Kako bi se slikom potkrijepilo što se sve događa i kako je danas živjeti u Goričanu, prikazan je kratki film pod nazivom „Od Ivanja do Ivanja“ koji je snimila tvrtka „VIPRO“ iz Preloga.

U ime donjomeđimurskih općina prisutnima se obratio načelnik općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat te zaželio daljnju ovako dobru međusobnu suradnju.

Čestitke povodom Dana Općine uputio je i župan Matija Posavec, a počasni konzul RH u Mađarskoj dr.sc. Atila Kos obrativši se s par riječi rekao je kako se uvijek osjeća ugodno i dobrodošao u Međimurje, u Goričan.

Ministar Darko Horvat iznio je kako zajedničkim snagama, pritom misleći na međusobnu suradnju općina na lokalnoj razini a onda i na državnoj, možemo učiniti mnogo.

U svečanom dijelu predstavljeni su dobitnici javnih priznanja općine Goričan za 2019. godinu i to: nagrada za životno djelo dodijeljena je Andriji Ribićugodišnja nagrada Općine dodijeljena je Tomislavu Markušiću, Dobrovoljno vatrogasnom društvu Goričan i Stjepanu Baranašiću, dok su zahvalnice primili Zvonko Granatir, Josip Brodarić, Marija Blažek, Dora Sisek, Luka Čonkaš te Fran Dolenec.

U ime ovogodišnjih laureata zahvalio se Stjepan Baranašić a u kulturnom programu sudjelovali su pjevačka skupina Kulturno-umjetničkog društva Goričan te Monika Kos, učenica 8. razreda OŠ recitacijom i izvedbom na klarinetu.

Program je vodio Miljenko Ovčar a nakon svečane sjednice prisutni su nazočili blagoslovu kipa sv. Ivana Krstitelja na Šuderici uz prigodan domjenak i zajedničko druženje.

Video film "Od Ivanja do Ivanja Goričan 2019." možete ovdje pogledati