Nastavak obilježavanja Dana Općine

Obilježavanje Dana Općine Goričan, nakon polaganja vijenaca i dodjele općinskih priznanja na Svečanoj sjednici, nastavilo se etno izložbom „Život v Goričanu kroz 100 let“ koja je svečano otvorena u subotu, 27. lipnja u 11 sati. Članovi udruge Poljoprivrednih proizvođača Goričan u suradnji s članovima KUD-a Goričan, DVD-a Goričan. Ceškog društva sv. Leonarda i gospodinom Josipom Harmicarom, sakupljačem starina, organizirali su izložbu na kojoj su posjetitelji mogli vidjeti stare poljoprivredne predmete i alate, inventare stare seoske kuće, narodne nošnje, alat i opremu za gašenje požara, stare škrinje, svijećnjake i ostale predmete koji su se upotrebljavali kroz proteklih sto godina. Bilo je vrlo zanimljivo i neobično vidjeti što su naše bake i djedovi odnosno društva općenito koristila u svakodnevnom životu prije toliko vremena. 

Sutradan, u nedjelju, nakon Svete mise, u 15 sati na igralištu NK Trnava započeo je kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili redom: Limena glazba Općine Podturen, domaćini Puhački orkestar Goričan, gđa. Anita Tušek te KUD Petrijanec. Uz note popularnih pjesama puhači su okupljene zabavili, podigli atmosferu i dodatno zagrijali i ovako vruće poslijepodne. Anita Tušek iz Humorističnog društva Zvonec, Krapina sa svojom monodramom „Friška vdovica“ pokazala je kako se nositi sa smrću svoga supruga a dramska skupina KUD-a Petrijanec „Ka te briga mi“ izvela je predstavu „Tko je tu lud“ i pokazala što zajedničko imaju Zečić, vatrogasac i psihijatar. Za dobru atmosferu do dugo u noć ovih se dana pobrinula grupa „Dobre vibracije“. 

Paralelno s ovim događanjima na sportskom su se terenu odigravale posljednje utakmice pa i veliko finale Malonogometnog turnira koji je počeo već u četvrtak te je pobjedu odnijela ekipa „Kukuriku city“.

Iza nas su još jedni Dani Općine, blagdan Ivanje a na Ivanje v Gorčeni prošćenje. Fotogaleriju pogledajte u nastavku i vidimo se dogodine!