Općina Cestica u uzvratnom posjetu prijateljskoj Općini Goričan

Trenutci koji se pamte i kojih se rado prisjećamo upravo su oni koje provedemo u krugu nama dragih osoba i kada se opušteno prepustimo zajedničkoj zabavi. Upravo je tako bilo i krajem srpnja kada su Općini Goričan u posjet došli članovi udruge umirovljenika iz Općine Cestica na čelu s predsjednikom udruge Milanom Borakom i općinskim načelnikom Mirkom Korotajem te suradnicima. Bio je to uzvratni posjet u organizaciji Općine Goričan, Regionalnog turističkog centra Goričan i Općine Cestica, a osmišljen je tako da objedini edukaciju, kulturu, prirodu i dobru zabavu u jednom poslijepodnevu.

Druženje je započelo posjetom Donjem Kraljevcu gdje je goste dočekala voditeljica Regionalnog turističkog centra na graničnom prijelazu Goričan Jelena Berečićedukativnim predavanjem ravnateljice Dijane Posavec u Centru dr. Rudolfa Steinera te usporednom razmjenom iskustava oko biodinamičkog načina uzgajanja različitih kultura. Nakon obilaska Centra, grupa se uputila prema Nekropoli pod Tumulima u Goričanu a predavanje je vodio župnik Josip Drvoderić. Unazad godinu dana ovo je mjesto postalo prava turistička destinacija na kojoj se mogu razgledati tumuli, odnosno grobnice. Slikovitim pričama i anegdotama koje su proizašle iz tadašnjeg života naroda Kelti župnik je iscrpno predočio kakav je život bio u mlađem željeznom dobu i zašto su tumuli bitni arheološki lokaliteti. Prirodni slijed izleta bio je obilazak Župnikovog vrta koji se nalazi oko Crkve Svetog Leonarda Opata. Kako je nakon toliko edukativnih stavki samoga izleta bilo vrijeme za okrjepu, izletište Zelengaj kod graničnog prijelaza Goričan bio je pravo mjesto za ugodnu i ukusnu večeru koju je upotpunila živa glazba. Zabavu i održavanje predivne atmosfere preuzele su članice udruge umirovljenika iz Goričana Ana Bašnec i Katarina Varošanec.

Tako se pomalo bližio kraj posjeta, a druženje, zajedničke fotografije, ples, veselje i nova poznanstva su ovim posjetom zabilježena u trenutcima koji se pamte.