Poziv na BIMEP 2019. kroz punkt u Goričanu

Općina Goričan, odlukom Međimurske županije i Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“, sa svojim se punktom-stajalištem uključila u “BIMEP 2019.” - jednodnevnu sportsko-rekreacijsku manifestaciju organiziranu povodom Dana Međimurske županije, Svjetskog dana zdravlja i Dana planeta Zemlje. Ove će se godine održati u ponedjeljak 22. travnja od 9 do 18 sati. “BIMEP” se odvija na području cijelog Međimurja sa 16 punktova i organiziran je sa željom da se ukaže na potrebu redovne tjelesne aktivnosti za zdravlje svakog čovjeka. Organizatori su Međimurski savez sportske rekreacije “Sport za sve” i Međimurska županija, a u provedbu će se uključiti Turistička zajednica Međimurske županije, gradovi i općine na području Međimurske županije, gdje će biti postavljeni ulazno/izlazni punktovi, Policijska uprava međimurska, Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije te Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec.

“BIMEP” počinje u 9 sati, a građani će se moći uključiti na punktovima po cijelom Međimurju te će dobiti diplomu na koju će se utisnuti pečat o uključivanju ili o prolasku kroz određeno stajalište, te prijavnicu, koju svaki sudionik ispunjava i potpisuje, čime je suglasan da na vlastitu odgovornost sudjeluje u manifestaciji. Prijavnicu za djecu i osobe mlađe od 18 godina (su)potpisuje roditelj. Start je moguć sa svakoga ulazno-izlaznog punkta od 9 do 18 sati.

Po prvi puta, ove godine punkt-stajalište ima Goričan a lokacija ulazno-izlaznog punkta je na Šuderici na prostoru udruge Prijatelji.

Na punktovima će dežurati osobe koje će sudionicima davati osvježavajuće napitke. Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije bit će stalno u pripravnosti iako će predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Čakovec obilaziti sve punktove.

Osiguran je servis bicikala, koji će obavljati tvrtke BECIKLIN iz Preloga i CHAKY iz Nedelišća.

Napomenuto je da svi sudionici trebaju poštovati odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, pogotovo vezano uz poštivanje prometnih pravila i propisa, nošenja reflektirajućih materijala, biciklističkih kaciga (maloljetnici do napunjenih 16 godina života), te obraćanje pažnje na sigurnost sebe i drugih u prometu. Također, podsjeća se da je vožnja bicikla po brežuljkastom dijelu Međimurja puno opasnija od vožnje po nizinskom dijelu i zahtijeva veću kondicijsku spremnost i koncentraciju. Stoga su zamoljeni biciklisti da procijene svoju fizičku spremnost, kako se ne bi zbog umora ili iscrpljenosti ozlijedili. Isto tako trebaju smanjiti brzinu, tj. usporiti prilikom spuštanja niz brijeg s ciljem vlastite sigurnosti i sigurnosti ostalih sudionika u prometu. Svi sudionici trebaju se kretati desnom stranom kolnika vozeći jedan iza drugoga, a ne jedan pokraj drugoga. Potrebno je provjeriti ispravnost bicikala prije samog uključivanja u manifestaciju kako bi se izbjegle neugodnosti zbog nastanka izvanrednog kvara.

Punktovi će se nalaziti u Donjem Kraljevcu, Svetoj Mariji, Donjoj Dubravi, Goričanu, Prelogu, Orehovici, Čakovcu, Pušćinama, Macincu, Gornjem Mihaljevcu, Lopatincu, Štrigovi, Svetom Martinu na Muri, Murskom Središću, Domašincu i Podturnu.

Uključenje na manifestaciju naplaćuje se 5 kuna.

Iz Saveza poručuju:

„Važna informacija BIMEP-ovcima! Ove godine nema punkta u Kotoribi i umjesto njega biti će punkt u GORIČANU. Pečat punkta u Goričanu, koji se utiskuje na diplomu, utiskivat će se na mjesto određeno za Kotoribu. Stoga se predlaže Bimepovcima da ne idu prema Kotoribi, nego da se, nakon što prođu Donju Dubravu i Svetu Mariju, vrate prema Donjem Kraljevcu i iz njega odu u Goričan. Vidimo se 22. travnja...“