„Prijateljicama ZGorčan“ srebro u Virovitici

Povodom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, u Goričanu je 21. rujna 2019. godine u organizaciji Međimurskog saveza sportske rekreacije “Sport za sve” i Sportsko-rekreativne udruge “Prijatelji” Goričan održan 24. Međimurski festival sportske rekreacije žena koji je na prostorima turističko-rekreacijskog centra “Šuderica” okupio čak 27 ekipa. Ženska ekipa iz Goričana pod nazivom „Prijateljice ZGorčan“ nakon samo dva mjeseca rada, sudjelovanjem i nastupom na ovome događaju plasirale su se na 15. hrvatski festival sportske rekreacije žena koji se 16. studenoga 2019. godine održao u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u Virovitici. Na festivalu je sudjelovalo 29 ekipa iz cijele Hrvatske. „Prijateljice ZGorčan“ u sastavu Terezije Vidović (kapetanica ekipe), Marije Pongrac, Ružice Kolenko, Andrine Pintar, Nadice Malek, Snježane Markač, Karmen Ivanović, Ane Vojvoda, Verice Gudlin te Natalije Lepoglavec natjecale su se u šest disciplina (ubacivanju lopte u koš, pucanju na rukometni gol, vođenju nogometne lopte između čunjeva, preciznom bacanju kolutova, visećoj kuglani i pikadu) i osvojile srebro u disciplini viseća kuglana te zauzele sveukupno visoko deseto mjesto. Zahvaljuju Općini Goričan i načelniku Mariju Mohariću na moralnoj podršci i novčanoj donaciji.

Njihov se odlazak na natjecanje pretvorio u prekrasan dvodnevni izlet gdje su na zajedničkoj večeri sudionici primili priznanja, pehare i medalje i zabavljali se uz živu glazbu. Nedjelja je protekla razgledavanjem grada Virovitice i ručkom u etno restoranu u Pitomači uz kušanje njihovog tradicionalnog kruha od koprive. Opuštena atmosfera, gostoljubivost domaćina, nova poznanstva i ponos osvojenim rezultatom, ženama iz Goričana na čelu s voditeljem Zvonimirom Lepoglavcem uporište su za nastavkom takve vrste druženja i rekreiranja. Predsjednik Sportsko-rekreacijek udruge „Prijatelji“ Goričan Zvonimir Lepoglavec inicijator je spomenutog održavanja Sportskog festivala Međimurja u Goričanu ali i okupljanja žena „ZGorčan“ u zajednicu „Sport za sve“. Njegova upornost, pomoć i podrška doprinijeli su formiranju ekipe žena iz Goričana te dali do izražaja kako je kretanje i sportsko rekreiranje potrebno i korisno ne samo zbog zdravog načina života nego i poboljšanja kvalitete života u cijelosti.

Upravo zbog toga, obzirom na prikladan prostor za provođenje ovakvih aktivnosti u novootvorenoj sportskoj dvorani u Goričanu i zainteresiranosti mještana za ovakav oblik druženja, ekipa „Prijateljice ZGorčan“ na čelu s voditeljem Lepoglavcem poziva sve zainteresirane mještanke i mještane Općine Goričan na osnivačku skupštinu „Sport za sve - Goričan“ u subotu, 23. studenoga 2019. godine u Dom kulture s početkom u 17.00 sati.

Zbog važnosti tjelesne aktivnosti i stvaranja zdravih navika, kretanje treba biti sastavni dio svakog čovjeka. U sportu pronađi ljepotu, uživaj u zdravome životu!

Bilten_24_Medimurski_festival_sportske_rekreacije_zena.pdf