Promocija svojih proizvoda na kućnom sajmu „Jeden grunt“ u Goričanu

Mnoštvo ljudi, među kojima i načelnik Općine Goričan Mario Moharić i predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Ribarić, okupilo se u subotu, 31. kolovoza 2019. godine u Goričanu u prostoru Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Holera, gdje je održan kućni sajam pod nazivom „Jeden grunt“. Uz domaćina, OPG Holera mladog bračnog para Marine i Davora Novaka iz Goričana, na sajmu su sudjelovali OPG Hunjadi iz Svete Marije, OPG Dominić iz Goričana, OPG Zadravec iz Oporovca te pčelar Režek iz Preloga. Svi su oni prezentirali svoje proizvode, domaći med, sok od jabuke, kozji sir, bučino ulje, brašno od pira, ječma i zobi, proizvode od aronije, domaći kruh.

Uz prezentaciju svojih proizvoda, organizatori su za najmanje pripremili igraonicu „Pomazi meee“ na kojoj su djeca uistinu mogla pomaziti koze i kozliće, a odrasli su se mogli okušati u ručnom čišćenju tikvi.

Zabavni i edukativni događaj obogaćen je brojnim degustacijama. Uz bogatu ponudu jela (krpice sa zeljem, domaća juha od butternut tikve te neizbježne međimurske gibanice s makom i tikvama), za osvježenje su se pobrinuli međimurski lepi dečki s međimurskim pivama.

Na taj su način stari i potencijalno novi kupci mogli vidjeti što je sve potrebno za nastanak vrsnih domaćih proizvoda te gdje nabaviti kvalitetne proizvode iz seoskih domaćinstava.