Proslava Dana antifašističke borbe

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća te minutom šutnje u Goričanu je obilježen državni blagdan Dan antifašističke borbe. Kod spomenika palim borcima NOB-a u središnjem parku okupili su se čelnici Općine Goričan, načelnik Mario Moharić, zamjenica Ines Bašnec te predsjednik vijeća Stjepan Ribarić, predsjednici udruga, branitelji te brojni mještani. Prisutnima se obratio načelnik Moharić i župnik Josip Drvoderić:

                                           „I ove godine spominjemo se svih onih koji su se uključili u pravednu borbu protiv nacizma i fašizma, koji se u Međimurju manifestirao kroz posljednju Mađarsku okupaciju Međimurja! I međimurski su se Hrvati zajedno s drugim narodima koji žive na ovom prostoru oduprli mađarskom teroru, mnogi završili u zatvorima i logorima, ali su se mnogi priključili i partizanskom pokretu, te su zajedno sa saveznicima (Bugarima i Rusima) u travnju i svibnju 1945. oslobodili Međimurje!

Dan antifašističke borbe obilježava se u znak sjećanja na 22. lipnja 1941., kada je u šumi Brezovica pored Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred. Bila je to prva antifašistička postrojba ne samo u Hrvatskoj, nego i u ovom dijelu Europe.