Sprema se dvodnevni Fašnik u Goričanu s najvećim nagradama

U Goričanu ovih dana traju zadnje pripreme za tradicionalni fašnik "Gorčki svati" koji će se ove godine održati dva dana, u subotu 2. ožujka i u nedjelju 3. ožujka.

Naime, u subotu 2. ožujka program započinje u 19 sati okupljanjem maski u Domu kulture u Goričanu. Oko 20 sati maske će prijavom dobiti redne brojeve pod kojima će se kasnije na pozornici predstaviti sa svojom točkom. Oko 21 sat predviđen je odabir najbolje maske ali ne i proglašenje. Ono će se održati sutradan, u nedjelju. Nakon što žiri odabere najoriginalnije maske, što podrazumijeva trud oko izrade samih kostima, složnost, kreativnost, inovacije ali i originalan nastup na pozornici, čeka vas nezaboravan provod do ranih jutarnjih sati uz Tamburaški sastav Frikovi, razna pića te ukusan roštilj.

U nedjelju, 3. ožujka okupljanje svih zamaskiranih predstavljenih u subotu, djece, odraslih, skupina i pojedinaca biti će već tradicionalno u 13 sati kod Euroklime u Goričanu. U 14 sati povorka na čelu s Gorčkim svatima krenuti će prema Domu kulture a tu će djeca dobiti priliku pokazati svoje maštovite kostime. Kratko zaustavljanje povorke biti će kod Kapele sv. Florijana gdje će se održati prošnja mlade a samo vjenčanje biti će u Domu kulture. Nakon prikaza vjenčanja uslijediti će finale dvodnevnog Fašnika u Goričanu - proglašenje najoriginalnije dječje maske i maske za odrasle. Tijekom cijelog programa u nedjelju će se besplatno dijeliti svježe krafne, kuhano vino i topli čaj.

Maska koja osvoji 1. mjesto dobiti će novčanu nagradu od 4000 kn, za drugo mjesto dobiva se nagrada od 1500 kn a za treće 500 kn. Biti će tu i utješnih nagrada pa se zaista isplati dobro maskirati i doći na Fašnik u Goričanu.

Napominjemo da maska koja se u subotu predstavi i bude odabrana za dobivanje nagrade a neće sudjelovati u povorci i na samom proglašenju, neće biti nagrađena već tu nagradu dobiva sljedeće rangirana maska.

Pozivamo sve da dođu na Fašnik u Goričanu, maskiraju se, zabave, osvoje nagrade i budu dio ove fašničke priče!