Stop teškim kamionima kroz Goričan

Kako bi zajedničkim snagama našli rješenje oko zabrane prolaska teških kamiona kroz centar Goričana, u srijedu 27. ožujka 2019. godine u prostorijama Općine Goričan sastali su se čelnici općina Goričan, Donji Kraljevec i Prelog, Mario Moharić, Stjepan Ribarić, Miljenko Horvat i Željko Poredoš, predstavnici policijske uprave Međimurske, načelnik Policijske postaje Prelog Zdravko Kolarić i načelnik Prometne policije PUM Siniša Šajnović te predstavnik županijske uprave za ceste Krunoslav Tarandek.

Obzirom da radovi na rekonstrukciji nasipa na rijeci Muri traju a velika rekonstrukcija nasipa na Trnavi slijedi kroz koji tjedan, načelnik Mario Moharić kazao je kako je nedopustivo da teški kamioni prolaze kroz Goričan jer u pitanju je sigurnost mještana ali i uništavanje samih prometnica kroz naselje te je predložio dogovor oko regulacije prometa teretnih vozila za vrijeme odvijanja radova. 

Zaključak sastanka bio je da kamioni mogu prometovati isključivo autocestom do Goričana a da se s glavnim investitorom Hrvatskim vodama dogovore alternativni pravci kojima će se promet odvijati te dogovoriti oko sanacije oštećenih prometnica.

Nakon sastanka s odgovornim osobama iz Hrvatskih voda, nova regulacija prometa teških kamina biti će uspostavljena do polovice sljedećeg mjeseca.