Tamburaši KUD-a Goričan na Festivalu zlevanke, vina i tambure

Tamburaši KUD-a Goričan nastupili su u subotu 26. kolovoza na XI. Festivalu zlevanke, vina i tambure u Sumartonu u Mađarskoj. Cilj festivala je njegovanje gastronomske, vinarske i glazbene tradicije, posebice kulture hrvatskih nacionalnih manjina u Mađarskoj. 

Osim tamburaša KUD-a Goričan, koje je sedmu godinu za redom predvodio Andrija Ribić,  nastupili su tamburaši OŠ Serdahel, TS Puntari KUD-a Stjepan iz Velikog Ravena, a u večernjim satima Žiga i Bandisti  te Sumartonski Lepi Dečki koji su održali koncert za sve prisutne.  

Program je započeo u 15 sati, minutom šutnje u spomen nedavno preminuloj Teti Lizi, a nastavio je uvodnim govorima lokalnih načelnika, predstavnika državne uprave te predstavnicima udruga. 

Festival je službeno otvorio Peter Cseresnyes, državni tajnik za pitanja tržišta radne snage i edukacije Ministarstva nacionalnog gospodarstva Mađarske, koji je pozdravio sve prisutne i istaknuo kako je važno njegovati tradiciju. Posebno se osvrnuo na tradicionalnu hranu – zlevanku, koja se više ne priprema, a nekad se svakodnevno pripremala. 

Svi posjetitelji imali su prilike uživati u domaćim zlevankama, krumpirušama i vinu mjesnih vinara.