I ove godine u Goričanu zavladalo pravo fašničko ludilo

Fašničko ludilo ovog je vikenda u Općinu Goričan unijelo mnogo radosti i smijeha a vrijedne nagrade podijeljene su najoriginalnijim maskama.

Mnoštvo boja i maškara okupilo se u subotu 2. ožujka 2019. godine u Domu kulture Goričan gdje je svaka od maskiranih grupa na pozornici izvela svoj pripremljeni program a stručni žiri pomno je pratio sve do jedne kako bi na kraju donio odluku o tri najbolje. Do ranih jutarnjih sati okupljene je zabavljao Tamburaški sastav Frikovi a za jelo i piće pobrinuo se Caffe & bistro Atlanta.

Tradicionalna fašnička povorka na čelu s Gorčkim svatima i dvjestotinjak maskiranih sudionika krenula je u nedjelju 3. ožujka 2019. godine u 14 sati od Caffe Bara Baza prema Domu kulture gdje su se svojim originalnim maskama i veselim duhom predstavili brojnoj publici. Nakon tradicionalne ceremonije vjenčanja Gorčkih svati uslijedilo je proglašenje najboljih maski.

Ove godine prvo mjesto pripalo je „Drovskim gusarima“ iz Svete Marije a osvojili su novčanu nagradu od 4000 kuna. Drugo mjesto i 1500 kuna išlo je u ruke „Ratnom zrakoplovstvu“ a treće mjesto i 500 kuna osvojile su „Gejše z Gorčana“. Osim ovih nagrada dodijeljene su i utješne nagrade.

Tijekom fašničke nedjelje svi su se posjetitelji mogli počastiti besplatnim svježim krafnama, kuhanim vinom i toplim čajem koje je za njih osigurala Općina Goričan.

Kako je bilo na dvodnevnom Fašniku u Goričanu pogledajte u fotogaleriji.