Nastavak obilježavanja Dana Općine Goričan

Program proslave  Dana Općine Goričan nastavio se jučer, 23. 06. na Šoderici gdje se već od ranih jutarnjih sati održavala kiparska i slikarska kolonija na temu „Gorička republika“  u kojoj su sudjelovali  sljedeći kipari: Slavko Bunić, Mato Tjardović, Ivan Florjan te Ivica Tolić  i Miljenko Kranjčec dok je slikarski dio pokrila Umjetničko - likovna udruga općine Goričan. 

Izložba malih životinja Udruge „Međimurska lastavica“ privukla je od najmlađih do najstarijih posjetitelje, koji su u bezbrižnoj šetnji na novo uređenoj Šoderici, osim toga mogli razgledati, kušati i kupiti proizvode lokalnih OPG-ova točnije OPG Dean Hunjadi iz Svete Marije,  Zadravec Jasminke iz Oporovca, Vidović Vladimira iz Donjeg Kraljevca, Holera d.o.o. iz Goričana te OPG Ivan Varga iz Kutnjaka.

Udruga „Mažoretkinje“ svoju su dvadesetu obljetnicu proslavile svečanim mimohodom od Doma kulture do igrališta“ NK Trnave“ u kojem su sudjelovale sve generacije koje su se bavile spomenutom aktivnošću.  U njihovom programu nastupali su svi gosti i domaćini nakon čega se održao izbor „Miss mažoretkinja“ u svakoj kategoriji. Ugostile su društva iz Domašinca, Kotoribe, Koprivnice, Ludbrega, Murskog Središta, Selnice, Donjeg Kraljevca, Nedelišća, Čakovca i Varaždina.

Sportsko ribolovno društvo „SMUĐ“ organiziralo je ribolovno natjecanje u svim kategorijama koje se održalo od 15.00 sati do 20.00 sati. 

Za sve ljubitelje gastronomije pobrinule su se udruge, koje su pripremile domaće delicije po svojem izboru. 

Jučerašnji program zaključio je nastup Vlade Kalembera i Srebrnih krila koji su posjetitelje zabavljali do kasnih sati. Bogat program povodom proslave Dana Općine Goričan očekuje Vas i danas. 

Međunarodni festival folklora od 17.00 sati do 19.00, a točku na i svojim nastupom staviti će Mirko Švenda Žiga. Svi ste pozvani!