U Goričanu svečano za Dan državnosti

Dana državnosti u Goričanu obilježen je polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća kod spomenika Domovinskom ratu. U povorci  sa mnoštvom mještana, koju su predvodili branitelji sa državnom zastavom i zastavama ratnih postrojbi. Općinski čelnici i branitelji položili su cvijeće kod spomenika Domovinskom ratu.

Nakon odavanja počasti minutom šutnje za sve preminule branitelje i odsviranom državnom himnom, načelnik općine Goričan Mario Moharić obratio se prigodnim riječima okupljenima, čestitao je svim okupljenima Dan državnosti i podsjetio da je  25. lipnja 1991. godine Hrvatski sabor donio dvije povijesne odluke, Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske i Deklaraciju o proglašenju samostalne i suverene Republike Hrvatske. 

Prigodni govor i čestitku svim braniteljima te svim okupljenima uputio je predsjednik braniteljske udruge Miroslav Žvorc, koji je prisjetio sve okupljene o ratnim događajima koji su prethodili povijesnoj odluci Hrvatskog sabora ali i ratne operacije koje su slijedile nakon ove važne odluke u kojima je i sam sudjelovao.