Udruga "Prijatelji" na manifestaciji u Sumartonu

U subotu, 29. lipnja 2019. godine članovi udruge "Prijatelji" iz Goričana sudjelovali su na manifestaciji "Otprte kleti" koja se održala u Sumartonu u Mađarskoj.

Iznad mjesta Sumarton, u kojem žive pomurski Hrvati, nalaze se vinogradi gorice a najpoznatije se nazivaju "Kamanheđa". U tim goricama uzdižu se lijepe vikendice s podrumima koje su uređene novcem iz EU Fondova a najpoznatije je odmorište Sv. Urbana koje je pogodno za održavanje raznih događanja te pripremu jela.

Ove godine održala se 4. po redu manifestacija "Otprte kleti" kojoj je cilj duženje Hrvata s jedne i druge strane rijeke Mure ali i drugih posjetitelja iz raznih krajeva Mađarske. Na druženju se kuhaju i peku starinska jela te degustiraju vina u klijetima vinara. 

Udruga "Prijatelji" s dvadesetak članica i članova predstavila je Općinu Goričan u pečenju starinskih jela ispod peke, oduševila i nahranila prisutne posjetitelje te promovirala međimurska crna i bijela vina obitelji Dvanajščak - Kozol.

U organizaciji odlaska u Sumarton sudjelovali su načelnik Općine Goričan Mario Moharić i predsjednik Udruge Zvonimir Lepoglavec. Kuharsku ekipu činili su Pongrac Vlado, Pongrac Marija, Čerepinko Miljenko, Čerepinko Jasna, Markač Zvonko i Lepoglavec Zvonimir.