Uz brojne goste održana Svečana sjednica Općinskog vijeća

U povodu obilježavanja Dana Općine Goričan u Multimedijalnoj dvorani u Goričanu održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Sjednici su nazočili brojni gosti i uzvanici među kojima ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik župana Josip Grivec, počasni konzul RH u Mađarskoj dr. sc. Atila Kos, član Uprave Hrvatskih autocesta Stjepan Baranašić, prof. emer. Stjepan Hranjec, potpredsjednik Županijske skupštine Dragutin Glavina, gradonačelnici Čakovca Stjepan Kovač, Preloga Ljubomir Kolarek, Murskog Središća Dražen Srpak, načelnici susjednih općina, ravnateljica Centra Rudolf Steiner Dijana Posavec, članovi Općinskog vijeća, ravnatelji OŠ Goričan i DV Ružica, mjesni župnik, predstavnici ustanova, udruga, poduzeća i medija te ostali gosti.

Sjednicu je nakon intoniranja hrvatske himne otvorio predsjednik Općinskog vijeća Općine Goričan Stjepan Ribarić koji je pohvalio rad općinskog vijeća te govorio o sadašnjem trenutku općine i planovima za budućnost.

Načelnik Općine Goričan Mario Moharić u svom je obraćanju naveo da se u Općini Goričan provode brojni projekti i programi kojima se realiziraju visoko postavljeni ciljevi usmjereni povećanju životnog standarda mještana i njihova zadržavanju u Goričanu. Posebno je istaknuo kako je upravo završen projekt na autocesti, novi čvor Goričan, spoj autoceste sa starim graničnim prijelazom i samim mjestom koji je od takvog značaja za Goričan da ga slobodno može nazvati projektom desetljeća i projektom svih njegovih dosadašnjih mandata.

Kako slika uvijek govori više od riječi, prikazan je kratki video koji je dočarao i približio ono najvažnije što se napravilo na području Općine u posljednjih godinu dana.


U ime donjomeđimurskih općina koje su se mnogo puta dokazale kao pravi susjedi i prijatelji obratio se gradonačelnik grada Preloga Ljubomir Kolarek.

Župan Matija Posavec u svom je obraćanju uputio čestitku povodom Dana Općine a počasni konzul RH u Mađarskoj dr. sc. Atila Kos s par se riječi osvrnuo na uvijek dobru međunarodnu suradnju i pohvalio provedene projekte Općine Goričan.

Ministar Darko Horvat istaknuo je kako je odgovornost za razvoj gospodarstva i na načelnicima manjih sredina, kako mu je drago da se u Goričanu puno radi i investira te je zaželio svim Ivanama, Ivanima i svim Goričancima sretan njihov dan. 

Svečana je sjednica bila prigoda da se uspješnim i zaslužnim pojedincima i udrugama dodijele općinska priznanja. Nagrada za životno djelo dodijeljena je Zvonimiru Paheku, godišnje nagrade primili su Branko Mesarić, Miroslav Ter, Bernard Barač, Iva Vojvoda, Anja Baksa, Marija Blažek i Lea Markan a zahvalnice su otišle u ruke Josipe Jalšovec, Andrije Detonija, Vladimira Paheka, Sofije Gudlin, Stele Horvat, Nine Horvat, Antonije Stančin, Monike Kos te Predraga Lukovnjaka.

U ime ovogodišnjih laureata zahvalio se Miroslav Ter a u kulturnom programu sudjelovali su pjevačka skupina Kulturno-umjetničkog društva Goričan, članovi Puhačkog orkestra Goričan te predškolci DV Ružica iz Goričana.

Program je vodio Miljenko Ovčar a druženje se nastavilo na prigodnom domjenku.

Proslava Dana Općine nastavlja se malonogometnim turnirom koji počinje već sutra, a za vikend Smotrom mažoretkinja, Smotrom puhačkih orkestara, dramskim programom, bogatim gastronomskim, zabavnim i sportskim sadržajima.