Zajedništvom obilježeni Dani kruha u Župi sv. Leonarda

Dani kruha obilježavaju se tijekom mjeseca listopada u znaku zahvale za plodove zemlje, radost, uspjeh, te ostale blagodati kojima smo kao narod ili pojedinac bili podareni. 

I ove smo godine Bogu zahvalili za sva primljena dobra u protekloj godini“ – u ime svih župljana riječi zahvale izgovorila su djeca Dječjeg vrtića “Ružica“ svojom prigodnom pjesmom jeseni na početku sv. mise u crkvi sv. Leonarda, te učenici OŠ Goričan zajedno sa svojom vjeroučiteljicom Ivanom Mesarek.

Župa sv. Leonarda Dane kruha obilježila je 14. listopada u čiju su organizaciju bila uključena i djeca područnih institucija s ciljem upoznavanja nastajanja kruha od zrna do stola, narodnih običaja, autohtonih vrsta voća i drugih plodova zemlje, te načinom očuvanja spomenutih. 

Zahvalu je uputio i vlč. Josip Drvoderić, te se ujedno zahvalio članicama župnog karitasa Betanija i volonterima/- kama koji su se potrudili oko nastanka događaja, no najviše onima koji su u molitvu i pjesmu hvale ugradili i najmanji dio sebe.

Ovom prilikom moramo spomenuti kako je upravo na današnji dan (16. listopada) davne 1945. godine osnovana  Organizacija za prehranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda, poznata pod kraticom FAO, te se toga datuma svake godine obilježava Svjetski dan hrane.