Podijeljeni božićni poklon bonovi za više od 200 mještana Općine Goričan

U petak, 17. prosinca 2021. godine započela je podjela božićnica umirovljenicima, osobama s invaliditetom, korisnicima zajamčene minimalne naknade, djeci s teškoćama u razvoju i djeci koja se školuju, a žive sa jednim od roditelja na području Općine Goričan. Božićnice su u multimedijalnoj dvorani Općine Goričan uručili načelnik Emanuel Sinković, predsjednik Općinskog vijeća Petar Baksa i potpredsjednica Općinskog vijeća Marta Markač.

Božićnice u obliku poklon bona u trgovinama "Konzum" u iznosu od 200 kuna primili su i umirovljenici s prebivalištem na području Općine Goričan, pod uvjetom da im ukupna mirovina (tuzemna i inozemna), zajedno s dodacima ne prelazi 2.000,00 kuna. Općina Goričan je za takve umirovljenike prikupila podatke putem Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Svi oni koji ostvaruju pravo na božićnicu, a nisu mogli osobno doći, božićnice mogu preuzeti u zgradi općinske uprave od 20. prosinca pa do 31. prosinca 2021.

„Izuzetno mi je drago da ovim darom i znakom pažnje našim umirovljenicima, djeci koja se školuju, a žive sa jednim od roditelja, djeci s teškoćama u razvoju možemo uljepšati ove božićne blagdane. Moram naglasiti da je ovo najmanje što možemo učiniti za naše najdraže koji su svojim radom učinili mnoge lijepe stvari kako bi naš Goričan bio bolje mjesto za život. Ukupno je uručeno 200-tinjak božićnica", rekao je na kraju načelnik Sinković.