Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i žrtvu Vukovara i Škabrnje

Navečer, 17. studenoga 2022. godine u Goričanu je svečano obilježen „Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje“ polaganjem vijenca i paljenjem svijeća za sve žrtve, u parku ispred Doma kulture i kod spomenika poginulim braniteljima.

Događaju su prisustvovali načelnik Emanuel Sinković, predsjednik vijeća Petar Baksa, vijećnici, članovi braniteljskih udruga, predsjednici udruga i ostali članovi udruga, župnik Josip Drvoderić, učenici Osnovne škole Goričan te mnogobrojni mještani kako bi odali počast žrtvama grada koji će uvijek biti simbol hrvatskog ponosa i pobjede u Domovinskom ratu.

Načelnik Emanuel Sinković istaknuo je da se u svojim mislima, u tišini, molitvi ponosno sjetimo Vukovara i tako izrazimo neizmjernu zahvalnost i počast svim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata.

Župnik Josip Drvoderić održao je molitvu i blagoslov, dok je učenik Mihael Makaj, iz 8.b. razreda recitirao tekst o „Obilježavanju Dana sjećanja na žrtcu Vukovara i Škabrnje“ , a učenica Ivona Golenja, iz 8.b. razreda pročitala je pjesmu Tina Kolumbića „Vukovar 1991.“.  Na samom kraju Vesna Farkaš pročitala je pjesmu Magdalene Vlah Hranjec posvećenu braniteljima.