Dječji vrtić u Goričanu dobiva novo dječje igralište, odobrena bespovratna sredstva

Načelnik općine Goričan Emanuel Sinković i direktor tvrtke Mala Mima j.d.o.o. Željko Kemek potpisali su ugovor o nabavi opreme i izvođenje radova za novo dječje igralište kod dječjeg vrtića u Goričanu. Vrijednost ugovora je 31.630,00 eura sa PDV-om, a rok izvođenja radova je do studenog 2023. godine. Središnji ured za demografiju i mlade sufinancira projekt u iznosu do 16.728,00 eura bespovratno.


Načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković istaknuo je kako je ovo bitan projekt ulaganja u dječji vrtić usmjeren na poboljšanje materijalnih uvjeta kao i podizanju kvalitete pedagoškog standarda te osiguranje adekvatnih uvjeta za djecu s obzirom da je postojeće dječje igralište dotrajalo, a veliku ulogu ima i sufinanciranje projekta u iznosu od 52% od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.  

Dječji vrtić će tako dobiti novo dječje igralište koje uključuje nove klackalice za četvero, ljuljačku s košarom, njihalice na opruzi, višefunkcionalno igralo- spojeni sistem sa dva tornja sa toboganom sa tunelom i penjalicom, dječje brojalice i ploče za crtanje uz ugradnju antistres gumene podloge.


*Ovaj Projekt je proveden uz financijski doprinos Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.