Dođite na Noć muzeja u Goričanu

Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim institucijama po osamnaesti put organizira manifestaciju Noć muzeja.

Ove godine Općine Goričan uključuje se u obilježavanje Noći muzeja izložbama u Etno kući na prostoru najljepšeg općinskog parka u Hrvatskoj- Šuderica Goričan.

U 18 sati moći ćete pogledati Izložbu minijatura alata i oruđa koji su koristili naši stari, zobače, rasve (vile), ukrasne predmete od prirodnih materijala, makete starinskih kuća, minijaturne ornice sa plugom, jorme za krave, brono za finu obradu zemlje, kola z drvenim kotačima, mini bicikle, sve što se nekad upotrebljavalo izrađeno u minijaturi.

Moći ćete pogledati i Izložbu gorčkih rukotvorina, a biti će organizirana radionica izrade predmeta od ljuščija (komušine). Moći ćete naučiti kako i što se može izraditi od ljuščija te iznenaditi voljenu osobu originalnim poklonom. 

Moći ćete razgledati i stalni postav Etno kuće Goričan koji kroz izložbu „Ljudi, kultura i tradicija u podneblju rijeka Mure i Drave“ prikazuje kulturu, tradiciju i znamenitosti Goričana i Međimurja te savršeno dočarava svakodnevni život naših predaka. 

Posjetitelji će moći uživati u čaju i kuhanom vinu a čekaju vas i razna iznenađenja.

Pridružite nam se u Etno kući u parku Šuderica u Goričanu u petak, 27. siječnja 2023. godine od 18 do 21 sati.