"Glivarijada" i "Kestenijada"

Udruga sportske rekreacije „Prijatelji“   organizira „Glivarijadu“ i „Kestenijadu“ koja će se 06. listopada održati na novootvorenoj Šuderici.

Program će započeti u 9.00 sati kad je predviđeno okupljanje nakon kojeg će se svi uputiti ka poljima Goričana u potragu za gljivama, a nastaviti će se u 12.00  sati predavanjem stručnjaka iz gljivarskog društva „Smrček“.

U sklopu predavanja prisutni će  saznati sve o ubranim gljivama toga jutra, ali i oni koji žele sudjelovati, a branje su izvršili prethodnih dana. Osim vrsta biti će slobodni postaviti  pitanja glede načina pripreme gljiva i svega što je uz njih vezano.

Podjelom gulaša od gljiva u 13.00 sati završiti će ovogodišnja gljivarijada, dok je kestenijadi početak predviđen u 15.00 sati. 

Početak kestenijade obilježiti će predstava Dječjeg vrtića „Ružica“ i njihova igra sa roditeljima. Za najmlađe će biti osigurani kesteni i sokovi, a zračnim toboganom te još jednim velikim iznenađenjem  udruga se pobrinula da zabave za njih ne nedostaje.

Šesti listopada datum je kada ćemo  obilježiti Svjetski dan pješačenja, stoga Vas USR „Prijatelji“ poziva da svoja prijevozna sredstva ostavite kod kuće, a ovo smatrate još jednim razlogom za sudjelovanje na njihovoj manifestaciji.