Goričan dostojanstveno obilježio Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

U Goričanu je, dostojanstveno i s pijetetom, obilježen najtužniji i najbolniji dan u hrvatskoj povijesti, Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, dan kada je 18. 11. 1991. slomljena herojska obrana Grada Vukovara, počinjen pokolj u Škabrnji te kada su svoje junaštvo iskazali brojni branitelji.

Općinski čelnici, načelnik Emanuel Sinković i predsjednik Općinskog vijeća Petar Baksa, vijećnici, članovi udruga branitelja, predsjednici i članovi udruga, župnik Josip Drvoderić, učenici Osnovne škole Goričan te brojni mještani paljenjem svijeća u parku ispred Doma kulture i kod spomenika poginulim braniteljima odali su počast  žrtvama Domovinskog rata.

Svim prisutnim mještanima uz prigodan govor obratio se načelnik Emanuel Sinković istaknuvši kako odajemo počast i simboliku Vukovaru i Škabrnji, svim hrvatskim braniteljima i žrtvama koje su u konačnici donijele pobjedu u Domovinskom ratu i koje su zaslužne za našu slobodu. U sve nas utkan je poseban osjećaj prema Vukovaru i Škabrnji. Ali i osjećaj želje za mirom. Na junačkoj prošlosti moramo temeljiti svoju nadu i vjeru u bolju budućnost, ali i u sadašnjost. Našu sadašnjost. Ne smijemo nikad zaboraviti da su tada ubijani nevini civili i hrvatski branitelji. Hvala im što su položili svoje živote za nas!

Također, uz molitvu i blagoslov obratio se župnik vlč. Josip Drvoderić.

Učenica Eva Vargek održala je recitaciju pjesme „Priča o djetinjstvu“ Siniše Glavaševića.

Vukovar je bio i ostao simbol hrvatskog ponosa i pobjede te spomen na sve one koji su dali svoj život za Domovinu, stoga, zapamtimo Vukovar, da se nikad ne zaboravi!

use Cache;