Podijeljene naknade za novorođenu djecu

U susret predstojećim božićno novogodišnjim blagdanima, u Multimedijalnoj dvorani Općine Goričan u srijedu, 7. prosinca održan je ovogodišnji prijem novorođene djece s područja Općine Goričan.  

Riječ je o jednoj od mjera koje Općina provodi s ciljem poticanja pozitivnih demografskih trendova, a odnosi se na dodjelu novčane naknade roditeljima novorođene djece i to u iznosu od 4.000 kuna, pa je tako za mnogobrojnih dvadeset dvoje novorođenčadi iz proračuna Općine izdvojeno 88.000 kuna.

Ispred Općine Goričan, domaćini prijema bili su načelnik Emanuel Sinković i Petar Baksa, predsjednik Općinskog vijeća.

Tom prilikom načelnik Emanuel Sinković uputio je čestitku roditeljima, te im zaželio mnogo zdravlja i zajedničkih trenutaka u odgoju i odrastanju. Također, svima je čestitao nadolazeće blagdane i zaželio im uspješnu 2023. godinu. Istaknuo je da se radi o snažnoj pronatalitetnoj politici te da Općina Goričan izdvaja trenutno najveći iznos za novorođenčad u županiji. Uz navedeno, naveo je kako je iznimno zadovoljan sa ovako velikim brojem novorođene djece i napomenuo da boravak u jaslicama Općina Goričan sufinancira sa 1.150,00 kuna po djetetu. Kao mali znak pažnje, roditeljima su podijeljeni  buketići cvijeća, besplatna godišnja članarina u Knjižnici i čitaonici Goričan i paket slatkiša.

Svim obiteljima želimo puno sreće, zdravlja i obiteljskog sklada, a vama, dragi naši novi, maleni sumještani, sretno i bezbrižno djetinjstvo.