Izložba gljivarskog društva "Smrčak" iz Čakovca

U sklopu manifestacije „Glivarijada“ danas, 06. listopada na Šuderici je  održana izložba gljiva gljivarskog društva „Smrčak“ iz Čakovca. Posjetitelji su imali prilike vidjeti preko dvadesetak vrsta gljiva koje obitavaju našim prostorima. Tako su se na izložbenom stolu našle jestive gljive, gljive lječilišnog karaktera, ali i one otrovne poput Muhare i Olovaste rudoliske. 

Osim izložbenih primjeraka stol su obogatile i delicije od gljiva koje je društvo spremilo posebno za ovu prigodu. Pašteta, gibanica, štrukle od gljiva i razne druge poslastice bile su razlog više za posjet manifestaciji.

Domaćin, Zvonimir Lepoglavec nit vodilju za organizaciju uvidio je u rekreaciji mještana koje je za ovu priliku zamolio da prijevozna sredstva ostave kod kuće i krenu u šetnju poljima Goričana u potrazi za gljivama te ujedno obilježe Svjetski dan pješačenja.  

Svjetski dan pješačenja mještani Goričana obilježavaju drugu godinu za redom, dok je „Gljivarijada“ ove godine bila organizirana prvi puta.

Događaj je svojim posjetom podržao i općinski načelnik Mario Moharić zainteresiran za daljnju suradnju sa gljivarskim društvom „Smrčak“.