"Jeden grunt"

„Jeden grunt“ manifestacija je koja je okupila četiri OPG-a  i jednu udrugu iz Međimurja s ciljem promicanja seljačkih gospodarstva te povezivanja sa potrošačima. Obiteljska poljoprivredna gospodarstva Dominić iz Goričana, Zadravec iz Oporovca, Hunjadi iz Svete Marije,  i „Holera d.o.o.“ iz Goričana te Udruga pčelara „Nektar“ iz Preloga  odlučili su se baviti poljoprivredom te istu pretvoriti u svoju primarnu djelatnost. 

Spomenuti događaj održao se ove subote u Goričanu čiji domaćin je bila „Holera d.o.o.“iz Goričana, dok jeprethodnom događaju, prije nekoliko mjeseci domaćin bila obitelj Zadravec. Plan spomenutih OPG-ova je da godišnje jedanput, svaki OPG bude domaćin ovakve manifestacije. 

Organizatori su se pobrinuli za autohtonu gastronomsku ponudu koju je činila juha od bundeve, krpice sa zeljem, palačinke od pirova brašna sa domaćim džemom i  nezaobilazna Međimurska gibanica. Izuzev gastronomije i ponude domaćih proizvoda,  ponuda je obuhvaćala i čišćenje bundeva na način kako su to radili naši predci. 

Ovaj hvalevrijedni događaj posjetio je i poznati hrvatski nutricionist dr.Branko Vrčić.


use Cache;