Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća općine Goričan održana je u četvrtak, 27. svibnja 2021. godine u 19:00 sati u Multimedijalnoj dvorani općine Goričan. 

Prisegu je položio novoizabrani načelnik Općine Goričan, Emanuel Sinković, i sljedeći općinski vijećnici: Marta Markač, Franjo Šavora, Zlatko Vugrinec, Petar Baksa, Tatjana Horvat, Martina Medvar Ivanović, Dolores Andročec, Ines Bašnec, Stjepan Ribarić, Leonard Gudlin, Miroslav Žvorc i Zvonko Krznar. 

Sjednica je započela izborom Mandatne komisije, u kojoj je za predsjednicu imenovana Tatjana Horvat te Franjo Šavora i Miroslav Žvorc kao članovi komisije. 

Nadalje, predsjednica Mandatne komisije Tatjana Horvat upoznala je prisutne sa Izvješćem o provedenim izborima za članove Općinskog vijeća općine Goričan, koji su se održali 16. svibnja 2021. godine. Također, Mandatna komisija utvrdila je da će sjednicom do izbora predsjednika predsjedavati  Marta Markač,  kao drugi po redu izabrani član s kandidacijske liste koja je dobila najveći broj glasova.

Sjednica je nastavljena izborom Komisije za izbor i imenovanja u koju su odabrani Zlatko Vugrinec kao predsjednik, Tatjana Horvat i Leonard Gudlin kao članovi komisije. 

Za predsjednika Općinskog vijeća jednoglasno je izabran Petar Baksa, za I. potpredsjednicu jednoglasno je izabrana Marta Markač, dok je za II. potpredsjednicu  ispred opozicije izabrana Ines Bašnec, također jednoglasno. 

Na samom kraju svima prisutnima obratio se i načelnik općine Emanuel Sinković koji je čestitao svim vijećnicima i pozvao ih na suradnju i zajedničko djelovanje za dobrobit Goričana.