Na radnom sastanku u Općini Goričan ministrici Tramišak prezentirani planirani projekti i investicije

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak u četvrtak 22. srpnja 2021. posjetila je Općinu Goričan. Razlog posjeta bio je radni sastanak na kojem su uz načelnika općine Emanuela Sinkovića nazočili i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat te predsjednik Općinskog vijeća Petar Baksa sa suradnicima. Tema razgovora bile su mogućnosti za kandidiranje novih projekata u predstojećem financijskom razdoblju 2021. – 2027. 

Tom je prilikom načelnik Sinković ministrici Tramišak prezentirao planirane investicije u vrijednosti od skoro 150 milijuna kuna, a koje ovise upravo o fondovima Europske unije. 

- Moram iskazati zadovoljstvo zbog ovog posjeta ministrice Tramišak s kojom smo održali radni sastanak kako bismo prezentirali planove naše Općine za naredno četverogodišnje razdoblje. Planova i projekata je puno, a radi se o investicijama koje će podići životni standard naših sumještana – rekao je načelnik Sinković

Ministrica Tramišak iskazala je zadovoljstvo prezentiranim projektima te istaknula kako joj je drago da vodstvo općine radi s ciljem boljitka mještana i podizanja kvalitete života. 

Jedan od najvažnijih planiranih projekata zasigurno je izgradnja kanalizacijskog sustava kojeg Općina Goričan planira realizirati u suradnji s Međimurskim vodama. S obzirom na vrijednost investicije, bitna će biti pomoć države i nadležnih institucija. Slijedi projekt oborinske odvodnje koji je također od iznimnog značaja.

- Uz ove velike investicije kroz naredno razdoblje planiramo i druga vrijedna ulaganja – kazao je načelnik dodavši kako će Općina ove godine za sufinanciranje putem mjera ruralnog razvoja prijaviti dva projekta te kako se nada da će u tome i uspjeti.

Prepoznavši kvalitetu planiranih investicija ministrica Tramišak i ministar Horvat pozdravili su projekte i najavili podršku i pomoć oko istih.

- Našim mještanima želimo omogućiti sigurniji i ugodniji život, a mladim generacijama osigurati poticajnu i optimističnu budućnost – zaključio je načelnik Sinković.