Nezaboravna adventska čarolija u Goričanu

Trg Svetog Leonarda u Goričanu je, u subotu, 4. prosinca 2021. godine, u poslijepodnevnim i večernjim satima  izgledao kao iz božićne bajke – Adventski ugođaj u centar mjesta privukao je, unatoč hladnoći, velik broj posjetitelja iz Goričana, ali i okolice.  Sve generacije mogle su uživati u dobroj atmosferi, glazbi i  bogatom izboru božićnih delicija i pića.

Advent u Goričanu započeo je predstavom „Plavi planet“ kazališne skupine  Smješko iz Zagreba u Domu kulture, koji je ukazao djeci na važnost  zaštite okoliša i voda te recikliranja otpada. Nakon zabavne edukacije  stigao je Sveti Nikola i razveselio djecu slatkim poklon paketima.

Ispred Doma kulture zapaljena je i druga adventska svijeća. Trg Svetog Leonarda  krasilo je tisuće lampica i raznih božićnih ukrasa i skulptura, a na mnoštvu  adventskih kućica posjetitelji su mogli uživati u domaćim klipićima i  kolačima, fritulama, langušima, hamburgerima, ribicama, čvarcima, kobasicama, pivu, vinima, kuhanom vinu, punču i mnogim drugim delicijama čiji se miris širio cijelim Goričanom. Uz to, mogli su se kupiti i proizvodi obiteljskih poljoprivrednih proizvođača i  prigodne blagdanske delicije.
Na 21 adventskoj kućici svatko je mogao pronaći nešto za svoj ukus, tako su svoje proizvode nudili Vinarija Kocijan, Vinarija Knehtl  Medenjak, Vinarija Turk, pivovara Međimurski lepi dečki, Slastičarnica  Šešet, Opg Punek, Opg Dominić, Opg Zadravec, OPG Šegović, Holera d.o.o. i  drugi, a također i mnoštvo naših udruga koje su pokazale veliko zajedništvo u organizaciji ovog fantastičnog događaja. Tako je posjetitelje, među  ostalim, posluživao i gorička twirling zvijezda, plesač plesne skupine Korak i finalist ovogodišnjeg Supertalenta, Bernard Barač.

Uz odlične svjetlosne efekte koji su zgradi Doma kulture dali poseban sjaj, okupljene je zabavljao i DJ Alan, a najveća atrakcija adventa svakako je bio i nastup žive glazbe – Puhačkog orkestra Goričan na čelu s voditeljem Lukom Dominikom.

Cilj Općine Goričan, na čelu s načelnikom Emanuelom  Sinkovićem, bio je  ovim događajem  promicati  zajedništvo udruga, lokalnih proizvođača i mještana Goričana i ostalih naselja kako bi svi uživali božićnoj čaroliji u Goričanu, a fenomenalan odaziv, usprkos hladnom vremenu i hladnom vjetru, pokazuje da je isti i postignut.

Hvala svima od srca što smo svi zajedno Goričan pretvorili u prekrasnu božićnu bajku!