Novih 3,5 milijuna kuna u Goričan

VELIKI USPIJEH OPĆINE GORIČAN

Načelnik općine Goričan Mario Moharić kazao nam je da je presretan sa novom viješću iz Slovenije. Upravo je objavljeno na službenim stranicama Interreg Slovenija Hrvatska, da je projekt pod nazivom Kulturna baština kao temelj razvoja održivog turizma pod akronimom Buđenje prošao u vrlo jakoj konkurenciji. To je projekt u kojem se kulturna baština povezuje sa turizmom. Ukupni dobiveni iznos ovog projekta je 7,4 milijuna kuna a na općinu Goričan otpada 3,5 milijuna kuna.

Općina Goričan je vodeći partner dok su projektni partneri općina Šentilj, Turistička zajednica Međimurske županije i Zavod za turizem Maribor.

To je izvrstan projekt za Goričan, idejno smo ga osmišljavali kod našeg župnika Josipa Drvoderića, koji je i dobar povjesničar i mislim da smo napravili pravu stvar za Goričan. 

Trajanje projekta je 24 mjeseca. Ukupna vrijednost projekta: 988.743,19 EUR.  EU sufinanciranje: 85% Proračun za Goričan: 468.137,50 EUR.

Aktivnosti u Goričanu:

  1. Uspostava regionalnih turističkih centara (RTC) uz stare granične prijelaze
  2. Istražiti i promovirati arheološke lokalitete „Župnikov vrt“ i „Nekropola pod tumulima u Goričanu“ te omogućiti pristup turistima 
  3. Razvoj zajedničkih HR-SLO turističkih proizvoda 
  4. Promocija regije i novo definiranih turističkih sadržaja

Službena stranica programa na kojoj je objavljena obavijest: https://www.si-hr.eu/hr2/2017/05/11/odobreni-projekti-2-roka-otvorenog-poziva-ps-interreg-v-a-slovenija-hrvatska-i-datum-zatvaranja-3-roka/