Obavijest za mještane Goričana

OBAVIJEST

Poštovani mještani Goričana

 

radi istinitog informiranja dužan sam Vam ispred općine Goričan iznijeti službene i vjerodostojne podatke kao DEMANTIJ LAŽNIH PODATAKA koji su se pojavili ovih dana na raznim pisanim letcima i stranačkim skupovima.

1.    Nema novih poreza, nema prireza na osobni dohodak. Porez na nekretnine mijenja komunalnu naknadu i nema novih većih davanja od dosadašnjih, već sve ostaje na istom.

2.    U 2016. godini načelnik općine nije imao putne troškove u visini 65.000,00 kuna. Načelnik općine Goričan imao je u 2016. godini ukupno isplaćeno za putne troškove 2.560,00 kuna.

3.    Za dovršetak dvorane potrebna je ugradnja podova, opremanje dvorane sa koševima i ostalom sportskom opremom, ne u iznosu od 3 milijuna kuna, već je potrebno 1,2 milijuna kuna, prema procijeni županijske tvrtke MIN-Međimurje koja vrši i nadzor nad izgradnjom naše dvorane. U tijeku su dogovori o raspisivanju javne nabave za ove poslove zajedno i za dvoranu u Orehovici i Strahonincu, radi postizanja povoljnije cijene. Dvorana će na početku školske godine biti spremna za tehnički pregled i uporabnu dozvolu. 

 

Načelnik općine Goričan

Mario Moharić dr.vet.med.