Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, vojno-redarstvene akcije „Oluja“ te Dan branitelja

U subotu, 5. kolovoza 2017. u 9 sati, svečanim polaganjem cvijeća i svijeća pred spomenikom branitelja Domovinskog rata obilježena je 22. godišnjica vojno-redarstvene Operacije „Oluja“, ujedno i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan branitelja. 

Ovom spomendanu prisustvovali su načelnik Općine Goričan, Mario Moharić; zamjenica načelnika Ines Bašnec; predsjednik braniteljske udruge Općine Goričan, Miroslav Žvorc; predstavnici Općinskog vijeća Općine Goričan, predstavnici udruga te brojni mještani.

Načelnik Mario Moharić čestitao je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti svim mještanima, a posebno braniteljima koji obilježavaju svoj dan nakon velike pobijede u akciji „Oluja“. U govoru je istaknuo kako Oluja najveća vojno-redarstvena akcija koja je simbol pobjede i neovisnosti Republike Hrvatske.

Predsjednik braniteljske udruge Općine Goričan, Miroslav Žvorc prigodnim govorom uputio je čestitku svim prisutnima, a posebno svojim kolegama braniteljima kojima je zahvalio na velikoj borbi za oslobođenje Hrvatske. U govoru se prisjetio dana provedenih u akciji „Oluja“ te je ukratko ispričao tijek događanja koji su ovom akcijom oslobodili Hrvatsku.