Odobreno 120 tisuća kuna za javni sanitarni čvor i nova parkirna mjesta na Šuderici

Općina Goričan prijavila se na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije na Program održivog razvoja lokalne zajednice, Odlukom Ministarstva o odabranim projektima Općini Goričan dodijeljeno je 120.000 kuna.

Projektom se planira izgraditi 20 novih parkirnih mjesta te postavljanje fiksnog sanitarnog čvora uz parking javne namjene koji će besplatno biti na raspolaganju široj lokalnoj zajednici, na prostoru uz Ribnjak. Radovi su već u tijeku, radove izvodi tvrtka Pavlic Asfalt-Beton d.o.o. Vrijednost ugovora je 279.572,00 kn +PDV.

Načelnik općine Goričan Emanuel Sinković istaknuo je kako je iznimno zadovoljan sa novih dodijeljenih 120.000 kuna od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, te kako je cilj projekta stvaranje atraktivne rekreativne destinacije sa dodatnim sadržajima za mještane na području Šuderice te će se pridonijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji općine kroz unapređenje komunalne infrastrukture kako bi se maksimalno iskoristili razvojni i prioritetni potencijali na području Općine Goričan kroz dodatnu ponudu sadržaja i unapređenje prostora na Šuderici. S obzirom da je Ribnjak- šuderica visoko frekventno posječena, mještanima će biti omogućen parking te će se sa sanitarnim čvorom smanjiti onečišćenje okoliša te će se dodatno povećati posjećenost.