Održan 20. tradicionalni stolnoteniski turnir

Stolnoteniski klub Goričan u petak 06.01.2023. organizirao je 20. tradicionalni stolnoteniski turnir "Goričan 2023". Na turniru su se mogli natjecati igrači koji igraju za klub,amateri i kadeti STK Goričana. Turnir je bio podijeljen u 4 kategorije -klupski turnir,amaterski turnir,kadetski turnir i turnir slučajnih parova. Na turniru je igralo 48 igrača,od toga 20 igrača u klupskom turniru,16 igrača u amaterskom turniru i 12 kadeta. Klupski turnir bio je podijeljen u pet skupina po četiri igrača,iz kojih su se dva,odnosno tri najuspješnija igrača iz  svake skupine plasirala u završni dio natjecanja. Amaterski turnir bio je podijeljen u 4 skupine po 4 igrača,iz kojih su se dva najuspješnija igrača iz  svake skupine plasirala u završni dio natjecanja. A kadeti u dvije skupine po šest igrača, iz kojih su se četiri najuspješnija igrača iz  svake skupine plasirala u završni dio natjecanja.

Prije samog početka turnira, organizatori su pred svima odradili ždrijeb kako bi se igrači raspodijelili po skupinama. U kategoriji klupskog turnira u polufinalnim utakmicama Dario Grd teškom mukom bio je bolji od  Josipa Đurana (3:2), a Igor Vesenjak pobijedio je Gabriela Dominika (3:0).  Treće mjesto dijelili su Josip Đuran i Gabrijel Dominik, a u finalu je Igor Vesenjak pobijedio  Darija Grda (3:0).

U kategoriji amaterskog turnira u polufinalnim utakmicama Filip Strahija bio je bolji od  Paula Vadlje,a Nikola Pavlic pobijedio je Matiju Markušića.  Treće mjesto dijelili su Paul Vadlja i Matija Markušić,a u finalu je Filip Strahija pobijedio Nikolu Pavlica.

U kategoriji kadetskog turnira u polufinalnim utakmicama Rafael Dominik bio je bolji od  Petra Mlinarca,a Gabrijel Dominik pobijedio je Sebastijana Munku.  Treće mjesto dijelili su Petar Mlinarec i Sebastijan Munka,a u finalu je Rafael Dominik pobijedio  Gabriela Dominika.

U kategoriji slučajnih parova u polufinalnim utakmicama Patrik Bašnec/Patrik Dominić bili su bolji od  Igora Vesenjaka/Sebastijana Munke, a Dejan Gudlin/Ivan Blažek pobijedili su Josipa Đurana/Mihaela Blažeka. Treće mjesto dijelili su Igor Vesenjak/Sebastijan Munka i Josip Đuran/Mihael Blažek,a u finalu su Patrik Bašnec/Patrik Dominić pobijedili Dejana Gudlina/Ivana Blažeka.

Cijeli turnir je vodio naš dugogodišnji igrač i prijatelj iz Varaždina Dario Grd, na čemu se mu zahvaljujemo. Pehare i medalje najuspješnijima uručio je načelnik Emanuel Sinković. Uprava kluba se pobrinula za sve, pa tako igrači i navijači nisu ostali ni žedni ni gladni. Sada već 20. tradicionalni stolnoteniski turnir na Sveta Tri kralja održan je svake godine na isti datum i isto vrijeme,a želja organizatora je da se ta tradicija nastavlja i dalje.