Održana prva sjednica općinskog vijeća

Već na konstituirajućoj sjednici u Goričanu, u petak, 16. lipnja, predsjednik novo izabranog općinskog vijeća Stjepan Ribarić (HSS), sazvao je prvu radnu sjednicu koja je održana jučer, 20. lipnja 2017. godine.
Načelnik Općine Goričan Mario Moharić ali i svi vijećnici njih 13, složili su se da je ovo povijesna sjednica vijeća jer je redovni proračun s oko pet milijuna kuna povećan čak na 18 milijuna, znači oko 3,5 puta. Krećemo sa ostvarivanjem svega onoga što smo nedavno obećali mještanima Goričana a uvjeren sam da ćemo ostvariti i više, riječi su načelnika Moharića.

Razlog tome su tri velika projekta za čiju su realizaciju osigurana sredstva a to su europska sredstva koja su ostvarena u međunarodnim kandidiranim projektima i projektu izgradnje sportske dvorane.

Od europskih projekata tu je Šoderica kao veliki rekreacijski kompleks koji će u suradnji sa Mađarima biti uređen po svim europskim turističkim standardima.
Projekt koji se odnosi na suradnju sa Slovencima je pod nazivom Buđenje, a obuhvaća arheološka iskapanja i formiranje od toga turističkog proizvoda te opremanje potrebnog turističkog ureda.
Za sportsku dvoranu osigurano je sedam milijuna kuna.

Sve odluke na prvoj radnoj sjednici općinskog vijeća Goričan donesene su jednoglasno.


https://gorican.hr/sjednice/1-sjednica/