Održana kolektivna sadnja stabala „Zasadi stablo, ne budi panj!“ u najljepšem parku u Hrvatskoj- Šuderici Goričan

U srijedu, 7. prosinca 2022. godine u 9 sati na Šuderici ispred Etno kuće u Goričanu održala se akcija sadnje stabala u sklopu kolektivne akcije „Zasadi drvo, ne budi panj!“.

Ukupno se zasadilo 12 stabala graba i likvidambara te drvo lipe, veličine više od dva metra, koja će krasiti trenutno najljepši park u Hrvatskoj u kategoriji općina- Šudericu Goričan.

Organizator je Općina Goričan, uz djelatnike općine i vrijedne volonterke i koordinatorice Josipe Sabol, sudjelovala su djeca iz Dječjeg vrtića Ružica, poduzetnici, volonteri iz udruga,  te mnoštvo mještana. Tvrtka Cedrus forest d.o.o., uključila se u kampanju i donirala stablo lipe i sadni materijal čiji su se djelatnici također dobrovoljno uključili u sadnju.


Cilj inicijative je potaknuti mještane, udruge, tvrtke i ustanove da u suradnji sa općinom diljem Goričana zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina i time istaknuli važnost i dobrobiti drveća i zelenila- istaknuo je načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković.

Strateška sadnja stabala u urbanim i ruralnim sredinama snižava temperaturu za pet do osam stupnjeva, stoga – svako drvo je bitno! Cilj inicijative je potaknuti mještane, udruge, tvrtke i ustanove da u suradnji sa općinom diljem Goričana zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina i time istaknuli važnost i dobrobiti drveća i zelenila.


Hvala svima!