Održana međunarodna humanitarna likovna kolonija u Goričanu

Prve subote ovogodišnjeg rujna, održana je 1. Međunarodna humanitarna likovna kolonija u “Komparskom kutu” u Goričanu na kojoj je sudjelovalo 30-tak umjetnika. Likovna kolonija je uz umjetnike iz tri susjedne županije, okupila i umjetnike iz Slovenije. Domaćin likovne kolonije bio je akademski slikar i učitelj likovne kulture, Emanuel Varović. U organizaciji su pomogli inicijatori ove humanitarne manifestacije Božidar Benković te načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković.

Dan je bio kao stvoren za druženje i stvaranje prekrasnih umjetničkih djela. Najveću pozornost privuklo je 20-tak članova Udruge za sindrom Down Međimurske županije koji su svojom pozitivnošću i dobrotom pridonijeli tome da to postane nezaboravan događaj. Izrađeno je oko 30-ak kvalitetnih i prekrasnih slika. Sav prihod od prodaje slika bit će namijenjen i doniran Udruzi za sindrom Down Međimurske županijeNakon zatvaranja likovne kolonije, načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković, organizator Božidar Benković te domaćin Emanuel Varović uručili su zahvalnice svim slikarima.

Za topli obrok pobrinuo se Emil Vibović, predsjednik Udruge oboljelih od Leukemije i limfoma Hrvatske. Ovaj događaj upriličili su glazbeni par, Goran i Andrea Šafarić, humanitarnim koncertom.

Načelnik Emanuel Sinković istaknuo je zadovoljstvo velikim odazivom slikara i sudionika likovne kolonije što potvrđuje do sada rekordan broj prodanih slika na likovnoj koloniji. Osnovna namjena ovog humanitarnog likovnog okupljanja je da sav prihod bude doniran Udruzi za sindrom Down Međimurske županije kako bi udruga bila u mogućnosti nabaviti didaktička i logopedska pomagala za adekvatno obavljanje defektoloških i logopedskih tretmana koji su veoma bitni za ranu intervenciju djece sa sindromom Down te ujedno zahvalio na nesebičnom trudu i angažmanu umjetnicima te svima koji su sudjelovali. Uspješno odrađena likovna kolonija zasigurno je pokazatelj da ovakve događaje treba pretvoriti u tradiciju.

Umjetnici koji su sudjelovali na humanitarnoj likovnoj koloniji navodimo u nastavku: Marija Bašnec, Helena Fijok Benković, Emanuel Varović, Franjo Mustač, Zvonko Bendelja, Stanko Sabol, Miljenko Kranjčec, Ivan Pintar, Marija Cvetko, As Marinka, As Ivo, Ivica Nemec, Marija Čeber, Josip Tkalčec, Zlatko Kolarek, Stjepan Pongrac, Alojz Horvat, Snježana Novotny, Tea Mesarić, Stanko Padarić, Brigita Vitez, Spomenka Brodar, Marijana Šatrak, Renata Katić, Ana Budija.