Općina Goričan rasterećuje roditelje pri nabavci školskog pribora za sve školarce

Načelnik Emanuel Sinković i Petar Baksa, predsjednik općinskog vijeća, ovim putem obavještavaju roditelje da će općina Goričan sufinancirati troškove kupnje radnih bilježnica i ostalog školskog pribora za školsku godinu 2021./2022.

Pravo na sufinanciranje nabave radnih bilježnica i ostalog školskog pribora imaju svi učenici osnovne škole Goričan, te učenici srednjih škola koji imaju prijavljeno prebivalište na području Općine Goričan u iznosu od 300,00 kuna po učeniku.

Načelnik Emanuel Sinković je istaknuo kako obrazovanje ima temeljnu ulogu u osobnom i društvenom razvoju te da općina ulaže napore u osiguranje mjera da za to osigura što kvalitetnije uvjete.

Za ostvarivanje prava na sufinanciranje potrebno je:

  • prvih dana škole učenici OŠ Goričan će u školi dobiti zahtjev za sufinanciranje troškova nabave radnih bilježnica i ostalog školskog pribora te će roditelji popunjene obrasce dostaviti natrag u OŠ Goričan. 
  • Za učenike srednjih škola, osim popunjenih obrazaca priloženih ovoj obavijesti, potrebno je dostaviti i Potvrdu o pohađanju srednje škole. Roditelji obrasce dostavljaju u prostorije općine Goričan.

Pozivaju se roditelji da podnesu zahtjeve zaključno do 24. rujna 2021. godine.

Sve ostale informacije mogu se dobiti u prostorijama Općine Goričan, svakog radnog dana u vremenu od 7.00 do 15.00 sati.

Drage učenice i učenici, dragi školarci, želimo Vam sretnu i uspješnu novu školsku godinu, mnogo uspjeha i što bolje ocjene.

Prvašićima, koji prvi put sjedaju u školske klupe, želimo da im škola predstavlja mjesto druženja i radosti, gdje će, uz novostečene prijatelje provesti svoje najljepše godine.

Ostalim učenicima osnovnih i srednjih škola želimo da svoje školsko vrijeme provedu u prijateljstvu i uzajamnom prihvaćanju, kroz rad i kreativnost.


S poštovanjem, Općina Goričan


Zahtjev - osnovna škola.docx

Zahtjev - srednja škola.docx

Izjava o davanju suglasnosti za obradu osobnih podataka.docx