Općini Goričan odobreno NOVIH 29.700,00 eura za projekt ulaganja u objekt dječjeg vrtića

Načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković i državna tajnica Željka Josić ispred Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade potpisali su ugovor o financiranju Projekta ulaganja u objekt dječjeg vrtića temeljem Odluke o raspodjeli financijskih sredstava za projekte usmjerene na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2024. godini kojom je Općini Goričan dodijeljeno bespovratno 29.700,00 eura.

 Ukupna procijenjena vrijednost opreme i radova je 48.499,00 €

Odobreni iznos sufinanciranja od strane Središnjeg državnog ureda je 29.700,00 eura odnosno 61%. Preostali iznos sufinancirati će Općina Goričan.

Projektom se planira opremiti postojeći zemljani teren igrališta dječjeg vrtića umjetnim travnjakom sa antistres podlogom, na travnjaku će se ucrtati bijele linije kako bi se napravilo dječje nogometno igralište, uredit će se okoliš. 

Podsjetimo, u 2023. je kompletno igralište opremljeno novim fiksnim modulima kroz Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima.

Načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković istaknuo je kako je  ovo već treći projekt ulaganja u dječji vrtić te kako je cilj da djeca u vrtiću u Goričanu imaju najbolje moguće uvjete za odgoj i obrazovanje što će se ubrzo i ostvariti.

Podsjetimo, u tijeku je i dogradnja Dječjeg vrtića Mura u vrijednosti od 820.000,00 eura te će radovi biti gotovi krajem rujna 2024.