Otvoren projekt 'Two Rivers one Goal'

Na Praznik rada u Goričanu se održala velika svečanost povodom prve konferencije i početka projekta 'Two Rivers one Goal' vrijednosti 6,4 milijuna kuna ili 840.000,00 eura.

Svečanost su uveličali uz  mještane Goričana kojih je bilo preko 700, mađarski i hrvatski načelnici  općina, visoki mađarski državni dužnosnici i to državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Mađarske - Peter Cseresnyes, zamjenik župana mađarske županije Zala Bene Csaba, šef zajedničkog tajništva Interreg Mađarska-Hrvatska dr. Marton Szucs, tajnik mađarske Veterinarske komore dr. Atila Kos, a bili su tu i predsjednik Županijske skupštine Međimurske županije Mladen Novak i župan Međimurske županije Matija Posavec.

Pozdravne riječi i prvomajsku  čestitku svim Gorčencima i gostima uputio je predsjednika EGTS Mura  regija i načelnik općine Goričan Mario Moharić.  Uz posebne pozdrave mađarskoj delegaciji, zahvalio je svima koji su  zadnju godinu i pol radili na ovom projektu i svojim doprinosom  omogućili da je ovaj projekt dobio zeleno svijetlo od Europske unije. 

Pozdravne riječi uputio je i potpredsjenik EGTS Mura regija i načelnik Serdehelja Ištvan Tišljer, dok je sam projekt predstavila Leonarda Tarandek.  Voditelj zajedničkog tajništva Interreg Mađarska-Hrvatska dr. Marton  Szucs čestitao je svima koji su radili na projektu i zaželio uspješnu  provedbu kao i uspjehe na budućim projektima.

Državni tajnik u Ministarstvu  gospodarstva Mađarske Peter Cseresnyes istaknuo je da se kao zastupnik u  mađarskom Parlamentu puno bavio pitanjima napretka regije uz Muru te da  se dobro upoznao s problemima ovog područja još kao gradonačelnik  Nađkaniže. 

Peter Cseresnyes dao je punu  podršku svim članovima EGTS-a, zaželio uspjehe u budućim projektima i  naglasio da se EU projektima, osim materijalnog dobitka za zajednicu,  dobiva, što je još važnije, povezivanje i prijateljstva ljudi s obje  strane rijeke Mure.