Početak radova na izgradnji pješačke staze i oborinske odvodnje u dijelu Trnavske i Murske ulice

Potpisan je ugovor o izvođenju radova na izgradnji pješačke staze i oborinske odvodnje u dijelu Trnavske i Murske ulice u Goričanu. Izvođač radova je tvrtka PAVLIC ASFALT-BETON d.o.o., a vrijednost ugovora je 1.789.996,06 kn sa PDV-om. 

Načelnik općine Goričan Emanuel Sinković istaknuo je kako je izgradnja staze kapitalna investicija vrijedna gotovo 1.8 milijuna kuna koja će omogućiti sigurnije kretanje djece i mještana te će se ujedno riješiti problem oborinske odvodnje u tom djelu Goričana. Istaknuo je i kako do kraja sljedećeg tjedna očekuje potpisivanje sporazuma o sufinanciranju polovice iznosa investicije sa Županijskom upravom za ceste Međimurske županije.

Ujedno je održan i radni sastanak sa Petrom Malović, predstavnicom izvođača radova tvrtke PAVLIC ASFALT-BETON d.o.o., gdje je dogovorena dinamika izvođenja radova na izgradnji pješačko biciklističke staze s oborinskom odvodnjom.

Radovi će započeti krajem mjeseca rujna 2021. godine, a završiti do kraja studenog 2021. godine, ukoliko to vremenske prilike budu dopuštale. 

Planiranom trasom predviđena je izgradnja 646 metara staze sa pratećom odvodnjom oborinske vode.