Općina Goričan uručila studentima božićnice u vrijednosti od 1.250 kuna

U subotu, 18. prosinca 2021. načelnik Emanuel Sinković, predsjednik Općinskog vijeća Petar Baksa i potpredsjednica Općinskog vijeća Marta Markač okupili su studente Goričana u multimedijalnoj dvorani Općine te im uručili božićnice u vrijednosti od 1.250 kuna.

Općina Goričan trenutno broji 70-ak studenata, od kojih je njih 64 ostvarilo pravo na jednokratnu novčanu pomoć.

"Zaista možemo biti ponosni na ovako veliki broj studenata u našoj općini. Uspjeli smo osigurati sredstva i povećati božićnice za 25%, a za iduću godinu ćemo pokušati izraditi pravilnik i uvesti stipendije za studente prema socio-ekonomskom statusu. Osigurane su i nagrade za iznimne studente koji završe diplomski ili doktorski studij ili pak osvoje Rektorovu nagradu.

Ulaganje u obrazovanje je iznimno važno, a vi ste naše najbolje ulaganje u budućnost", istaknuo je načelnik Emanuel Sinković

Općina se, osim velikim brojem studenata, može pohvaliti i njihovom inicijativom. Na dodjeli božićnica predložena je i prihvaćena ideja za osnivanje Savjeta mladih Općine Goričan te ovo dokazuje da i mladi žele doprinijeti razvoju Goričana. Ipak na mladima svijet ostaje.

Svi studenti koji nisu bili u mogućnosti osobno doći na dodjelu, svoje božićnice mogu podići od 20. do 31. prosinca 2021. godine u zgradi općinske uprave.