Potpisan Sporazum o bratimljenju općina Goričan i Šentilj

Općina Goričan uspješno je provela projekt EUalive s projektnim partnerom - Općinom Šentilj. Ukupna vrijednost projekta iznosi 91.130,00 kuna te su sredstva 100% bespovratna. Projekt je trajao od 26. kolovoza do 10. rujna 2022. godine. 

U subotu, 10. 9. 2022. godine načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković i načelnik Općine Šentilj Štefan Žvab potpisali su Sporazum o bratimljenju općina kojim će potvrditi put do novih projekata čiji će fokus biti na poboljšanju kvalitete života svih mještana ovih dviju općina. Načelnici su posadili i drvo prijateljstva koje simbolizira budući rast i razvoj pograničnog područja. Naime, u sklopu projekta EUalive, financiranog sto posto bespovratnim sredstvima, mještani Općine Goričan i Općine Šentilj zajedničkim su se aktivnostima još više zbližili.

Gosti iz Šentilja uživali su u znamenitostima Međimurja i Goričana, a uz narodnu popevku KUD-a Goričan na Šuderici su ih dočekali predstavnici Općine Goričan predvođeni načelnikom Emanuelom Sinkovićem te brojni mještani. Načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković, rukujući se s načelnikom Štefanom Žvabom, zahvalio je svima na dolasku a posebno gostima iz Šentilja te kazao kako ovo posađeno stablo lipe simbolizira odličnu suradnju između općina te da su u tijeku nove ideje za buduće projekte financirane iz Programa suradnje INTEREG-V-A Slovenija-Hrvatska. Nakon službenog dijela druženje je nastavljeno uz zabavu i smijeh uz zagrebačkog komičara Gorana Vugrinca i rock nastup Pastira – Bijelo dugme tribute benda.