Potpisan ugovor o izvođenju radova na uređenju pročelja Doma kulture u Goričanu

U petak, 31.ožujka 2023. godine potpisan je Ugovor o izvođenju radova na uređenju pročelja Doma kulture u Goričanu.

Ugovor su potpisali načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković i Igor Lepen, direktor poduzeća LEPEN d.o.o.

Sukladno provedenom postupku jednostavne nabave odabrana je najpovoljnija ponuda. Prema ponudi vrijednost radova iznosi 37.441,25 eura sa PDV-om, dok je planirani rok završetka radova do 17. lipnja 2023. godine.

Dom kulture je doista jedna od naših prepoznatljivosti i mjesto okupljanja svih generacija od davnih dana kao i svih vrsta događanja. Pročelje je dotrajalo i nužna je obnova tako da smo odlučili krenuti u ovaj zahvat, a projekt smo kandidirali za sufinanciranje na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2023. godini. Od ministarstva se traži sufinanciranje u iznosu od 15.000,00 eura, a ostatak će se financirati iz općinskog proračuna- istaknuo je načelnik Emanuel Sinković.

Izravnu korist od realizacije projekta imati će mještani Goričana koji koriste Dom kulture s obzirom da se u njemu održavaju razne manifestacije. Sanacija pročelja dati će novi ljepši izgled zgrade i samog centra Goričana.

Projektom se planira urediti postojeće pročelje Doma kulture. Ovim projektom sanirati će se kapilarna vlaga i dodati protupotresno ojačanje. Radovi uključuju skidanje dotrajale i trošne žbuke na pročelju, injektiranje pukotina u nosivim zidovima i ugradnja posebne protupotresne mrežice, izrada nove žbuke i bojanje uličnog pročelja, zamijeniti će se stropna obloga u dvorani i na pozornici Doma kulture.